Mysidia Adoptables Support Forum

Mysidia Adoptables Support Forum (http://www.mysidiaadoptables.com/forum/index.php)
-   Mys v1.3.x Mods (http://www.mysidiaadoptables.com/forum/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Mys v1.3.4 Itemdrop Mod for Mys v1.3.4 (http://www.mysidiaadoptables.com/forum/showthread.php?t=4362)

Hall of Famer 01-25-2014 09:37 AM

Itemdrop Mod for Mys v1.3.4
 
1 Attachment(s)
Another Mod I decided to revise for Mys v1.3.4 is this Itemdrop Mod, which should be perfectly compatible with the new version. With this plugin, users have a chance to get a specific item by clicking on a certain species of adoptable. It may help with users exchange clicks, but do not abuse this feature so users get way too many important items.

You can assign either one or multiple items to an adoptables species, which will drop items based on their item drop-rate. For instance, if an adoptable has drop-rate of 30, your user will have 30% chance to get an item by clicking on this pet. If you assign two or three items to this species, each of them will have 15% or 10% chance to come out. Unfortunately there's no way to 'discriminate' among items for a given adoptable, a probability system is way too complicated for me to work with at this point.

Assuming you have a fresh installation of Mys v1.3.4, you can simply download the .rar files I upload myself, then go to /install/genderratio.php to execute the file to install the Mod. If your site is heavily customized, you'd have to install manually, which should not be difficult anyway. The manual installation steps are explained as below:


To begin with, insert two columns in table prefix.adoptables:
PHP Code:

dropitemvarchar(100), default NULL;
droprateint(11), default 10

Next, open /admincp/view/adoptview.php on your server and find the following lines:
PHP Code:

        $adoptForm->add(new Button("Create this Adoptable""submit""submit"));
        
$document->add($adoptForm); 

Replace them with:
PHP Code:

        $itemdrop = new FieldSetBuilder("Item Drop Settings");
        
$itemdrop->add(new Comment("Items dropped by clicking this  adopt: (if multiple items are possible, separate them by comma)"));
        
$itemdrop->add(new TextField("dropitem"));
        
$itemdrop->add(new Comment("Items dropped rate: (must be somewhere between 0 and 100"));
        
$itemdrop->add(new TextField("droprate"));
        
$adoptForm->add($itemdrop);
        
$adoptForm->add(new Button("Create this Adoptable""submit""submit"));
        
$document->add($adoptForm); 

This should make the itemdrop field to appear in ACP, still we need to find a way to insert values for the two new columns in your database table. Open file /admincp/adopt.php and find the SQL insert query for prefix.adoptables at:
PHP Code:

            $mysidia->db->insert("adoptables", array("id" =>  NULL"type" => $mysidia->input->post("type"), "class" =>  $mysidia->input->post("class"), "description" =>  $mysidia->input->post("description"), "eggimage" => $eggimage,  "whenisavail" => $mysidia->input->post("cba"),
                                                     
"alternates" =>  $mysidia->input->post("alternates"), "altoutlevel" =>  $mysidia->input->post("altoutlevel"), "altchance" =>  $mysidia->input->post("altchance"), "shop" =>  $mysidia->input->post("shop"), "cost" =>  $mysidia->input->post("cost"))); 

And again replace this chunk of code with:
PHP Code:

            $mysidia->db->insert("adoptables", array("id" =>  NULL"type" => $mysidia->input->post("type"), "class" =>  $mysidia->input->post("class"), "description" =>  $mysidia->input->post("description"), "eggimage" => $eggimage,  "whenisavail" => $mysidia->input->post("cba"), "alternates"  => $mysidia->input->post("alternates"), 
                                                     
"altoutlevel" =>  $mysidia->input->post("altoutlevel"), "altchance" =>  $mysidia->input->post("altchance"), "shop" =>  $mysidia->input->post("shop"), "cost" =>  $mysidia->input->post("cost"), "dropitem" =>  $mysidia->input->post("dropitem"), "droprate" =>  $mysidia->input->post("droprate"))); 

We are now done with /admincp/adopt.php. It is time to open levelup.php and finish up our tasks. At levelup.php, find the following lines:
PHP Code:

            if($this->adopt->hasNextLevel()){
                
$nextLevel $this->adopt->getNextLevel();
                
$requiredClicks $nextLevel->getRequiredClicks();
                if(
$requiredClicks and $newClicks >= $requiredClicks$this->adopt->setCurrentLevel($nextLevel->getLevel(), "update");
            } 

Add below:
PHP Code:

            $plugin $mysidia->db->select("acp_hooks", array(), "pluginname = 'itemdrop' and pluginstatus = 1")->fetchObject();
            if(
$mysidia->user instanceof Member and is_object($plugin)){
                
$item $mysidia->db->select("adoptables", array("dropitem""droprate"), "type = '{$this->adopt->getType()}'")->fetchObject();
                if(!empty(
$item->dropitem) and $item->droprate 0){
                    
$candrop "yes";
                    
$droprand mt_rand(099);
                    if(
$droprand $item->droprate){
                        
// Item has dropped, now process the event!
                        
$itemrand explode(","$item->dropitem);
                        
$num count($itemrand);

                        if(
count($itemrand) == 1$actualitem $itemrand[0];
                        else{
                            
$actualrand mt_rand(0$num 1);
                            
$actualitem $itemrand[$actualrand];
                        }

                        
$newitem = new StockItem($actualitem1);
                        
$newitem->assign($mysidia->user->username);
                        
$newitem->append(1); 
                        
$dropstatus = new Integer(1);
                    }
                }    
            }

            
$this->setField("dropstatus", ($dropstatus)?$dropstatus:new Integer(0)); 

Then open your /view/levelupview.php file and find the following lines:
PHP Code:

        $summary = new Division;
        
$summary->setAlign(new Align("center"));
        
$summary->add($image);    
        
$summary->add(new Comment("{$this->lang->gave}{$adopt->getName()} one {$this->lang->unit}."));
        
$summary->add(new Comment($this->lang->encourage));
        
$summary->add(new Comment("<br> You have earned {$reward} {$mysidia->settings->cost} for leveling up this adoptable. "));
        
$summary->add(new Comment("You now have {$mysidia->user->getcash()} {$mysidia->settings->cost}")); 

And again add the code right below the above lines:
PHP Code:

        $dropstatus $this->getField("dropstatus")->getValue();
        if(
$dropstatus == 1$document->addLangvar("<br>Congratulations, you have acquired an item by clicking this adoptable, check your inventory to see what it is!"); 
        else 
$document->addLangvar("<br>Unfortunately no item is dropped from this adoptable this time, you have to try something else."); 

At the very last, do not forget to insert a row into the table prefix.acp_hooks, the row should look like this below:
PHP Code:

"id" => NULL
"linktext" => "Item Drop Plugin v1.3.4 by Hall of Famer"
"linkurl" => "http://www.mysidiaadoptables.com/forum/showthread.php?t=4362"
"pluginname" => "itemdrop"
"pluginstatus" => 

Well done, it is just so simple isnt it? Congratulations, you have now added an interesting tiny little feature to your site. Hopefully your members will love it, although you need to be careful with the drop-rate of each adoptable. To low drop-rate frustrates your members, while too high drop-rate makes this entire thing pointless. Good luck.

squiggler 01-25-2014 01:43 PM

This is beautiful! I love it! Question, though- do they need to be the pre-set usable items, or can they be collectibles (no function, just pretty)? If the former, is there an easy way to modify this? Thanks in advance for your time.

Hall of Famer 01-25-2014 03:07 PM

Well of course you need to create these items in ACP first, but they can be something like key items or valuable items that do not serve any purpose other than collectibles.

squiggler 01-25-2014 08:09 PM

Thank you! I shall try it out and let you know if anything goes wrong how it goes! XD

Edit: What are those table prefixes you mention?
Quote:

To begin with, insert two columns in table prefix.adoptables:
PHP Code:
dropitem, varchar(100), default NULL;
droprate, int(11), default 10;
Quote:

At the very last, do not forget to insert a row into the table prefix.acp_hooks, the row should look like this below:
PHP Code:
"id" => NULL,
"linktext" => "Item Drop Plugin v1.3.4 by Hall of Famer",
"linkurl" => "http://www.mysidiaadoptables.com/forum/showthread.php?t=4362",
"pluginname" => "itemdrop",
"pluginstatus" => 1
Neither are in my file manager.

Hall of Famer 01-25-2014 11:44 PM

table prefix is the prefix applied to your table, lol I know I am not good at explaining this thing. One example is adopt_, which is the default table prefix is you do not specify any.

squiggler 01-26-2014 04:16 AM

Where would I find it? In the file manager? Or...phpMyAdmin? If I go to that, it won't let me add simple text. This is what it looks like: http://i44.tinypic.com/123kxi1.png
I added what options the menu gives me to the side. I have absolutely no idea how to add columns with this system. It's very unfriendly.

Hall of Famer 01-26-2014 04:34 AM

Did you notice that all your database tables start with the same sequence of characters? From the look of your database, the prefix is adopts_

LucasA33 03-15-2014 02:20 AM

I'm getting an error:
Fatal error: Call to a member function getValue() on a non-object in /home/lucasa33/public_html/ranch/view/levelupview.php on line 24

This is my code:
Code:

p

use Resource\Collection\ArrayList;
use Resource\Utility\Curl;

class LevelupView extends View{
       
        public function click(){
            $mysidia = Registry::get("mysidia");
                $document = $this->document;                               
        $adopt = $this->getField("adopt");                       
                $reward = $this->getField("reward")->getValue();
                $document->setTitle("{$this->lang->gave} {$adopt->getName()} one {$this->lang->unit}");

                $image = $adopt->getImage("gui");       
                $image->setLineBreak(TRUE);               
                $summary = new Division;
                $summary->setAlign(new Align("center"));
        $summary->add($image);       
        $summary->add(new Comment("{$this->lang->gave}{$adopt->getName()} one {$this->lang->unit}."));
        $summary->add(new Comment($this->lang->encourage));
        $summary->add(new Comment("<br> You have recieved {$reward} {$mysidia->settings->cost} from the owner of the ranch animal!  "));
        $summary->add(new Comment("You now have {$mysidia->user->getcash()} {$mysidia->settings->cost}"));
        $dropstatus = $this->getField("dropstatus")->getValue();
        if($dropstatus == 1) $document->addLangvar("<br>Congratulations, you have acquired an item by clicking this adoptable, check your inventory to see what it is!");
        else $document->addLangvar("<br>Unfortunately no item is dropped from this adoptable this time, you have to try something else.");         
        $document->add($summary);

Line 24 is
Code:

        $dropstatus = $this->getField("dropstatus")->getValue();
This is my levelup.php file around where I pasted the code I needed to:
Code:

                    $newClicks = $this->adopt->getTotalClicks() + 1;
                        $this->adopt->setTotalClicks($newClicks, "update");
                $mysidia->db->insert("vote_voters", array("void" => NULL, "date" => $date->format('Y-m-d'), "username" => $mysidia->user->username, "ip" => $ip, "adoptableid" => $mysidia->input->get("aid")));               
                       
                        if($this->adopt->hasNextLevel()){
                    $nextLevel = $this->adopt->getNextLevel();
                                $requiredClicks = $nextLevel->getRequiredClicks();
                    if($requiredClicks and $newClicks >= $requiredClicks) $this->adopt->setCurrentLevel($nextLevel->getLevel(), "update");
                }
            $plugin = $mysidia->db->select("acp_hooks", array(), "pluginname = 'itemdrop' and pluginstatus = 1")->fetchObject();
            if($mysidia->user instanceof Member and is_object($plugin)){
                $item = $mysidia->db->select("adoptables", array("dropitem", "droprate"), "type = '{$this->adopt->getType()}'")->fetchObject();
                if(!empty($item->dropitem) and $item->droprate > 0){
                    $candrop = "yes";
                    $droprand = mt_rand(0, 99);
                    if($droprand < $item->droprate){
                        // Item has dropped, now process the event!
                        $itemrand = explode(",", $item->dropitem);
                        $num = count($itemrand);

                        if(count($itemrand) == 1) $actualitem = $itemrand[0];
                        else{
                            $actualrand = mt_rand(0, $num - 1);
                            $actualitem = $itemrand[$actualrand];
                        }

                        $newitem = new StockItem($actualitem, 1);
                        $newitem->assign($mysidia->user->username);
                        $newitem->append(1);
                        $dropstatus = new Integer(1);
                    }
                }   
            }

            $this->setField("reward", ($dropstatus)?$dropstatus:new Integer(0)); 
                       
                        $reward = $mysidia->user->clickreward($this->settings->reward);
                    $mysidia->user->changecash($reward);                       
            $this->setField("adopt", $this->adopt);
            $this->setField("reward", new Integer($reward));

I wonder if it is because I didn't give any of the animals a rate and item to drop yet.

IntoRain 03-15-2014 02:20 PM

Maybe the first setField in levelup.php is supposed to be dropstatus and not reward?

$this->setField("reward"(here), ($dropstatus)?$dropstatus:new Integer(0));
$reward = $mysidia->user->clickreward($this->settings->reward);
$mysidia->user->changecash($reward);
$this->setField("adopt", $this->adopt);
$this->setField("reward", new Integer($reward));

LucasA33 03-16-2014 06:41 PM

Quote:

Originally Posted by IntoRain (Post 29367)
Maybe the first setField in levelup.php is supposed to be dropstatus and not reward?

$this->setField("reward"(here), ($dropstatus)?$dropstatus:new Integer(0));
$reward = $mysidia->user->clickreward($this->settings->reward);
$mysidia->user->changecash($reward);
$this->setField("adopt", $this->adopt);
$this->setField("reward", new Integer($reward));

I didn't modify that at all, which is why I am afraid to touch that. I did notice that even after doing what the guide told me with the ACP Hooks:
http://i.imgur.com/8grEFWu.png

I get this in the ACP:
http://i.imgur.com/jx9dDbH.png


All times are GMT -5. The time now is 07:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.